Pointnext

apr 9, 2019

Vijf video’s om alles te weten te komen over HPE PointNext services

Problemen proactief voorkomen en toegang tot bewezen specialisten op het moment dat een probleem zich toch aandient? Dat kunt u voor uw klant realiseren op het moment dat u HPE PointNext services aanbiedt. In dit artikel vindt u vijf video’s zodat u alvast alle ins en outs over deze services kunt bekijken voordat u het gesprek met uw klant aangaat.

SHARE

HPE PointNext services helpen u om hybride IT te vereenvoudigen, zodat IT zich kan focussen op het omzetten van businessideeën in businesswaarde. Geen wonder dus dat 95 procent van de meest bewonderde bedrijven deze services gebruikt. Deze services helpen u en uw klanten onder andere met:

  • Proactief voorkomen van problemen;
  • Beheren van complexe multi-vendor technologie;
  • Toegang tot bewezen experts.

In deze video vindt u een overzicht van de beschikbare services:

Bekijk hier de video

Wilt u meer de diepte in? Bekijk dan één van de volgende vier video’s:

Foundation Care: HPE Foundation Care is een eenvoudige, betaalbare en persoonlijke supportservice. We helpen u als er een probleem is en samen houden we de IT-omgeving van uw klant draaiende! Bekijk de hele video hier.

Proactive Care: door deze service helpen wij uw klant om meer uit IT-investeringen te halen met proactieve, op maat gemaakte rapportages en advies. Hiermee worden problemen voorkomen en heeft uw klant snel toegang tot specialisten op het moment dat toch een probleem zich aandient. Bekijk de hele video voor diepgaande informatie.

Datacenter Care: zorg ervoor dat het datacenter van uw klant altijd soepel draait met HPE Datacenter Care. We vereenvoudigen het realiseren van operational excellence voor de hybride IT-omgeving van uw klant en beheersen piekprestaties – een op maat gemaakte service om tegemoet te komen aan IT- én businessbehoeften. Bekijk hier de video om meer te leren over deze service.

Datacenter Care – IDC: wilt u van een onafhankelijk onderzoeksbureau weten hoe IT-concullega’s ongeplande storingen hebben verminderd en productieverlies hebben geminimaliseerd? Lees dan het rapport van IDC hier!

Heeft u aanvullende vragen? Of wilt u direct aan de slag? Neem dan contact op met uw HPE Business Partner Manager.

Meer Pointnext

Pointnext

Ontvang volledige support met Supportservices voor Excluded Options

Als u een serveromgeving samenstelt voor uw klant en hij wilt volledige support ontvangen voor deze omgeving, dan is het belangrijk dat u controleert dat alle onderdelen onder deze support…

mrt 12, 2019

Pointnext

Bied de beste services aan uw klant met HPE Perfect Attach

Uw klanten willen niet alleen de juiste IT-infrastructuur, maar ook volledig ondersteund of zelfs ontzorgd worden. Daarom bieden we niet alleen superieure producten, maar ook services onder de naam HPE…

mrt 12, 2019

Pointnext

HPE Pointnext: geautoriseerd, authentiek en accountable

Wilt u een stabiele, betrouwbare en presterende IT-infrastructuur voor uw klant die optimaal onderhouden wordt? Dan kiest u voor HPE Pointnext en onze geautoriseerde servicepartners. U bent verzekerd van getrainde…

nov 7, 2018

Mede mogelijk gemaakt door: